Isabelle van de Nadort

Psycholoog Human Behavior, Specialist non-verbale communicatie

 

"Jouw verhaal en doorzettingsvermogen heeft diepe indruk op mij gemaakt!"                              R. Zonderman

Van jongs af aan leerde ik op lichaamstaal letten. Net als jij leerde ik vanaf mijn geboorte door woorden, intonatie, houding en grimas wat prettig aanvoelde en wat niet. En toch gebeurde er in ons gezin iets anders dan in andere gezinnen. Ik werd langzaam opgeleid in lichaamstaal en kon meer uit gesprekken halen dan andere mensen van mijn leeftijd.

Mijn moeder vertelde me veel over lichaamshouding en bewegingen en doordat mijn vader over de hele wereld reisde, werd ik regelmatig voorgesteld aan mensen uit verschillende culturen.

Op mijn eenendertigste kreeg ik acute reuma, met uiteindelijk de diagnose SLE, een reumatische aandoening waarbij gewrichten en organen ontstoken raken. Hierdoor kon ik niet meer werken en ik ging me verdiepen in gedrag en lichaamstaal. Om meer over ons gedrag te weten te komen studeerde ik Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Open Universiteit in Groningen. Tijdens deze studie begon ik een coachingsbureau en begeleidde medische maatschappen en bestuursorganen. In al die coachingsgesprekken werd duidelijk dat ik veel wist over lichaamstaal. Ik verwierf nog meer inzicht over deze vorm van communicatie en werd door de studie verder geprikkeld over onze bewuste en onbewuste reflexen. Ik werd gegrepen door deze manier van mensen 'lezen'. Ik wilde er meer over weten en bestudeerde onderzoeken, stelde vragen en werd geobsedeerd door deze non-verbale taal.

Om deze taal goed te kunnen begrijpen, heb je - net als in de gesproken taal- elementen die in verband staan met elkaar. Een klank of lettergreep, een woord of zin. Het zijn losse stukjes van een taal die je met lichaamstaal kunt vergelijken. Een oogopslag, slikken of een andere houding aannemen, het zijn kleine deeltjes die je meer kunnen vertellen als je, net als bij een gewone taal, de grammatica weet.

Iedereen heeft een mooie non-verbale taal van nature geleerd. Met deze geleerde lichaamstaal als fundament bouw je samen met NonVerbaaltje aan een stevig huis, waarbij de losse stukjes met vaste elementen samen komen en waardoor je de grammatica van lichaamstaal leert en waarneemt. Ik wil je meenemen in deze vorm van communiceren en je tools geven om onbewuste en bewuste signalen van het lichaam te leren lezen, zodat jouw waarneming in elk gesprek, samen met het gesproken woord, een volledig beeld van de dialoog weergeeft.

Met vriendelijke groet,

Isabelle van de Nadort

Leer meer over lichaamstaal

Neem non-verbale signalen waar!

Kom naar één van de Events